Blog

1

Apr, 2019

Το TheTOC Merrython 2018 παρέδωσε τα κέρδη του στο ΚΥΑΔΑ

By: | Tags: | Comments: 0

Ο αγώνας δρόμου της αλληλεγγύης και της προσφοράς, TheTOC Merrython, μπορεί να ολοκληρώθηκε στις 9 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, αλλά τα θετικά αποτελέσματά του έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, αφού όπως κάθε χρόνο, το TheTOC Merrython, προσέφερε το ισόποσο της αξίας των συμμετοχών των δρομέων στο ΚΥΑΔΑ.

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα, βρέθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) και παρέδωσε προϊόντα για την ενίσχυση των δομών αλληλοβοήθειας του Δήμου και τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Αναλυτικότερα, και σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους του ΚΥΑΔΑ για τις ανάγκες της δομής, παραδόθηκαν:

  • ΓΑΛΑ SANILAC 2 ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΗΛΙΚ.400ΓΡ.
  • SANILAC ΓΑΛΑ 3 ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΗΛΙΚ.400ΓΡ
  • BABYLINO SENSITIVE No1 2-5KG 28ΤΕΜ
  • BABYLINO SENSITIVE No2 3-6KG 26ΤΕΜ.
  • BABYLINO SENSITIVE No3 4-9KG 22ΤΕΜ.
  • BABYLINO SENSITIVE No4 7-18KG 20ΤΕΜ.

Για το ευχάριστο αυτό έργο, στις εγκαταστάσεις του “Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών δήμου Αθηναίων (βασικής δομής του ΚΥΑΔΑ), βρέθηκαν εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα που εκτός από την παράδοση των τροφίμων, έζησαν και από κοντά για μία ολόκληρη ημέρα την λειτουργία των δομών του ΚΥΑΔΑ και διαπίστωσαν από πρώτο χέρι, τον θετικό αντίκτυπο της δομής.

Στο κέντρο της Αθήνας, στο παλιό Φρουραρχείο του σταθμού Λαρίσης, η πρόεδρος και κινητήρια δύναμη του ΚΥΑΔΑ κυρία Ελένη Κατσούλη, αποκάλυψε, πως πέτυχε τον στόχο της, να μετατρέψει την ελεημοσύνη, σε αλληλοβοήθεια και υποστήριξη και, ακόμα σημαντικότερα, πως αυτές οι δομές και η σωστή λειτουργία τους, ώθησαν ιδιώτες και σημαντικές εταιρίες να τις στηρίξουν, αλλά και το ΕΣΠΑ ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020 να τις συμπεριλάβει στα προγράμματά του αναγνωρίζοντας την άρτια οργάνωση και την υποδειγματική λογοδοσία του οργανισμού.

Το κτίριο, με καθημερινές και φιλότιμες προσπάθειες, έχει αναβαθμιστεί, έχει αποκτήσει ψηφιακή υποδομή που επιτρέπει την αυτόματη τήρηση σειράς προτεραιότητας αλλά και ιστορικού των ωφελούμενων, και κάθε πρωί είναι το σημείο που χιλιάδες άνθρωποι βρίσκουν τη βοήθεια που χρειάζονται.

Η Ελένη Κατσούλη, πρόεδρος και κινητήριος δύναμη του ΚΥΑΔΑ

Στο ιστορικό κτίριο, η κυρία Κατσούλη, στέγασε σημαντικές υπηρεσίες, όπως το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό φαρμακείο που έδωσαν τη δυνατότητα σε όσους έχουν ανάγκη, να αποκτήσουν πρόσβαση σε τροφή και φάρμακα, σε ένα περιβάλλον που δεν υποβαθμίζει την ανθρώπινη ύπαρξη.

Κοινωνικό Φαρμακείο

Κάθε πρωί, εκατοντάδες συμπολίτες μας περνούν την είσοδο του κτιρίου για να παραλάβουν το δέμα τους, με όλα τα βασικά αγαθά διατροφής, προσωπικής ή οικιακής φροντίδας, αλλά και τα φάρμακά τους, χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά.

Με το ίδιο μεράκι δημιουργήθηκε και λειτουργεί η Αθηναϊκή Αγορά, το πρόγραμμα που προσφέρει προϊόντα ένδυσης αλλά και μικροσυσκευές για το σπίτι σε όσους τα έχουν ανάγκη. Σε ξεχωριστά δωμάτια, τακτοποιημένα, καθαρά και διπλωμένα με αγάπη από υπαλλήλους και εθελοντές, βρίσκονται ρούχα και παπούτσια για άνδρες, γυναίκες και παιδιά, ενώ υπάρχει πρόβλεψη ακόμα και για εποχιακά προϊόντα, όπως στολές αποκριάς, ώστε τα παιδιά να μπορούν να χαρούν σε κάθε ευκαιρία.

Αθηναϊκή Αγορά

Εκτός από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, οι καθαροί και τακτοποιημένοι χώροι, στέγασαν και το κοινωνικό πλυντήριο, που επιτρέπει στους ωφελούμενους να έχουν καθαρά ρούχα έστω και αν δεν έχουν πρόσβαση σε πλυντήρια, αναβαθμίζοντας την αυτοεκτίμησή τους.

Κοινωνικό Πλυντήριο

Σύμφωνα με την κυρία Κατσούλη, ο ψυχολογικός παράγοντας είναι το Α και το Ω για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες. Και σε αυτό το πλαίσιο, το ΚΥΑΔΑ έκανε ένα ακόμα βήμα, προσφέροντας υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης για να ενδυναμώσει τους ωφελούμενους και να τους δώσει περισσότερες πιθανότητες ενεργής επανένταξης στο κοινωνικό σύνολο και την αγορά εργασίας. Άλλωστε, όπως μας αποκάλυψε, δεν είναι λίγες οι ιστορίες ωφελούμενων, που μέσα από τις δομές του ΚΥΑΔΑ, κατάφεραν όχι απλά να επιβιώσουν αλλά και να επανακάμψουν δυναμικά, παρά τα προβλήματα που αρχικά αντιμετώπισαν λόγω της κρίσης.

Κάθε ημέρα, άνθρωποι έχουν ανάγκη, παραλαμβάνουν από το ΚΥΑΔΑ, αγαθά απαραίτητα για την επιβίωσή τους

Το ΚΥΑΔΑ και ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, αποτελούν εδώ και χρόνια, την σανίδα σωτηρίας για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Ωστόσο πολλές ακόμα δράσεις του, βρίσκονται διάσπαρτες παντού στην πόλη.

Από τους ξενώνες φιλοξενίας, στους οποίους διαμένουν άστεγοι ή άλλοι συμπολίτες μας σε ανάγκη, μέχρι τα καθημερινά συσσίτια για χιλιάδες ανθρώπους, το όνειρο της προέδρου του, κυρίας Ελένης Κατσούλη, να δημιουργήσει μία πολλαπλή δομή που όχι απλά θα στηρίζει αλλά θα δίνει νέες ευκαιρίες, έχει γίνει πραγματικότητα. Και μάλιστα μία πραγματικότητα που δεν αναγνωρίζεται απλά από τους ωφελούμενους αλλά και από τους υποστηρικτές, που βλέπουν ότι η παροχή τους, σε είδος ή σε προϊόντα, αντιμετωπίζεται επαγγελματικά και με απόλυτη διαφάνεια.

Η πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ Ελένη Κατσούλη, ξεναγεί την εμπορική διευθύντρια του TheTOC, Ρεγγίνα Μασσέλου, στις εγκαταστάσεις του ΚΥΑΔΑ

Φυσικά, όπως μας είπε και η ίδια, η προσπάθεια δεν τελειώνει ποτέ και σε αυτό το πλαίσιο, σύντομα, το ΚΥΑΔΑ πρόκειται να ανακοινώσει και άλλες δράσεις με το στόχο να παραμένει πάντα ο ίδιος: Η υποστήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη όχι μόνο με προϊόντα διατροφής ή φάρμακα και άλλα αγαθά αλλά και με τα εφόδια αυτά που θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν ξανά τη θέση τους στην εργασία και την κοινωνία.